Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Μαύροι κύκλοι και κουρασμένα μάτια;Όχι πια!


Μαύροι κύκλοι; Όχι πια!Από πολύ νωρίς στη ζωή μας, η περιοχή γύρω από τα ματιά μας, είναι αυτή που μας απασχολεί περισσότερο. Τα ξενύχτια, οι καταχρήσεις, η κακή ζωή και η κόπωση… όλα εκεί φαίνονται αμέσως. Το χειρότερο είναι πως αν δεν το προσέξεις από την αρχή, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο περισσότερο συσσωρεύεται το πρόβλημα.
Επειδή λοιπόν, την περιοχή γύρω από τα μάτια σου πρέπει να τη φροντίσεις από μικρή, επιλέξαμε να σου παρουσιάσουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα αυτής της ευαίσθητης ζώνης και να σου δώσουμε λύσεις για να τα αντιμετωπίσεις όσο πιο εύκολα γίνεται.

Πρησμένα μάτιαΣυνήθως αυτό φαίνεται το πρωί και δημιουργείται κατά την διάρκεια του ύπνου ή του κλάματος…
Η λύση:

Για αρχή προσπάθησε να μην ξεπερνάς τα 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και φυσικά να μειώσεις το αλάτι στο φαγητό σου. Η καφεΐνη και το αλάτι δημιουργούν κατακράτηση υγρών άρα και πρήξιμο. Κατανάλωσε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα και δες και το δέρμα σου να ενυδατώνεται και τα μάτια να ανακτούν τη χαμένη τους λάμψη. Για πιο δραστικές λύσεις μπορείς να τοποθετήσεις δύο φακελάκια χαμομήλι στην περιοχή κάτω από τα μάτια για 5- 10 λεπτά.

Μαύροι Κύκλοι
Λίγες ώρες ύπνου, υπερβολική κούραση στη διάρκεια της ημέρας, ενασχόληση με τον Η/Υ, διάβασμα αλλά και προδιάθεση του οργανισμού είναι μόνο λίγες από τις αιτίες που «γεννούν» τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Η λύση: Το μαύρο τσάι έχει αρκετά ευεργετικές ιδιότητες. Πάρε 2 φακελάκια μαύρο τσάι άφησέ τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό για μερικά λεπτά και κατόπιν τοποθέτησέ τα στα μάτια σου για περίπου δέκα λεπτά. Το τσάι βοήθα με αυτόν τρόπο στην καταπολέμηση του πρηξίματος που προέρχεται από την κατακράτηση υγρών στην περιοχή.

Φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 6-7 ώρες ημερησίως και σε ένα ανατομικό μαξιλάρι που θα εξασφαλίζει μία σωστή θέση στο κεφάλι σου.

Αν οι κύκλοι είναι πολύ έντονοι δοκίμασε να περάσεις μια στρώση concealer για να τους καλύψεις. Διάλεξε ένα τόνο που να ταιριάζει με το χρώμα του
δέρματος σου ή να είναι ελαφρώς πιο ανοιχτό.

Κούραση
Η λύση: Τα μάτια είναι το πρώτο σημείο του σώματος που αντανακλά την κούραση και ένας καλός ύπνος βοηθάει να δείχνουν πάντα καλύτερα. Το να κοιμάσαι τις προτεινόμενες οχτώ ώρες κάθε βράδυ είναι σίγουρα δύσκολο, αλλά όποτε έχεις την ευκαιρία εκμεταλλεύσου το.

Αν οι γείτονες σου είναι θορυβώδεις και δεν μπορείς να συμπληρώσεις το οκτάωρο τότε φρόντισε να κάνεις έναν καλό ύπνο το απόγευμα. Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι ένας υπνάκος των είκοσι λεπτών είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις ξεκούραστη και γεμάτη ενέργεια.

Το «πόδι της χήνας»
Οι διασκορπισμένες γραμμές που εκτείνονται γύρω από την γωνία του ματιού έως τον κρόταφο, είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενων κινήσεων, όπως το χαμόγελο ή το συνοφρύωμα, εκφράσεις που προκαλούν συσπάσεις στο μυ γύρω από το μάτι, αλλά αυτό δημιουργείται επίσης από το κάπνισμα αλλά και από την πολυετή έκθεση στον ήλιο.
Η λύση: Μια καλή κρέμα ματιών θα βοηθήσει στην μείωση της εμφάνισης τους και σε περαιτέρω ζημιά της περιοχής.

Δοκίμασε μια ενυδατική κρέμα ή gel με ρετινόλη που περιέχει παράγωγα της βιταμίνης Α ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να δείχνει πιο λεία και λαμπερή.

Μια επίσης gel μάσκα ματιών θα βοηθήσει να μειωθεί η κούραση στα μάτια και οι πονοκέφαλοι, ιδίως αν είσαι όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή.

www.stylewatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: