Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Ιδέες για γεύμα στο γραφείο!

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ON A BUDGET
Ζούμε αναμφισβήτητα μια εποχή που τα οικονομικά μας δεν διανύουν την καλύτερη περίοδό τους. Για να βγούμε όμως… αλώβητοι από την κρίση δεν πρέπει απλώς να σταματήσουμε περιττές και ακριβές συνήθειες αλλά κυρίως να «επενδύσουμε» σε μικρές αλλαγές της καθημερινότητας.
Γι αυτό λοιπόν αν μέχρι σήμερα συνηθίζατε να διαλέγετε από κατάλογο το μεσημεριανό σας γεύμα στο γραφείο, σκεφθείτε πως υπάρχει τρόπος με μια μικρή αλλαγή: α) να εξοικονομείτε ένα πολύ σημαντικό χρηματικό ποσό μηνιαίως και β) να γνωρίζετε τι ‘‘περιέχει’’ το πιάτο σας.


Μικρές αλλαγές, μεγάλες διαφορές
1.
Προμηθευτείτε γεύμα από το σπίτι. Αυτός είναι ένας ‘‘κανόνας’’ τόσο καλής οικονομικής διαχείρισης όσο και  υγιεινής διατροφής που δεν ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τα παιδιά αλλά και τους ενήλικες. Μπορεί το να παραγγείλετε στο γραφείο μαζί με συναδέλφους να ακούγεται ελκυστικό όμως, αν (ξανα)σκεφθείτε το ποσό που διαθέτετε μηνιαίως για αυτή σας την κίνηση καθώς και το ότι δεν γνωρίζετε τι… τρώτε, σίγουρα θα αλλάξετε τακτική. Το να ετοιμάσετε όμως το πρωί πριν φύγετε ένα σάντουιτς ή να βάλετε σε ένα τάπερ το φαγητό που μαγειρέψατε την προηγούμενη μέρα, σίγουρα δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά. Όσο για τα υλικά, κανείς δεν μπορεί να είναι άξιος εμπιστοσύνης, περισσότερο… από τον εαυτό σας!
Tip: Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το Σούπερ Μάρκετ, αγοράστε ειδικά σακουλάκια που διατηρούν το περιεχόμενο ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμησή σας.

2. Αλλάξτε το ποτό που συνοδεύει το γεύμα σας. Αντί για οτιδήποτε, μπορείτε να επιλέξτε ένα από τα πολλά μπουκάλια που κυκλοφορούν στο εμπόριο και  περιέχουν νερό με διάφορες γεύσεις. Με σαφώς λιγότερες θερμίδες αποτελούν μια γευστικότατη επιλογή που όμως σας… ξοδεύουν και λιγότερο!

3. Επειδή σίγουρα θεωρείτε πως ένα καλό και ολοκληρωμένο γεύμα ‘‘τελειώνει’’ με ένα γλυκό σίγουρα δεν πρέπει να το στερηθείτε. Από το να αγοράσετε λοιπόν ότι σας… γυαλίσει, φροντίστε να έχετε μαζί σας σε ένα σακουλάκι αποξηραμένους καρπούς φρούτων που είναι σαφώς πιο υγιεινή αλλά και πιο οικονομική λύση ενώ σας προσφέρει την γεύση που αναζητάτε και μάλιστα με το… παραπάνω!
4. Για την περίπτωση που θέλετε να πάρετε μαζί σας ένα γεύμα που πρέπει να διατηρηθεί κρύο και ο επαγγελματικός σας χώρος δεν διαθέτει ψυγείο δεν είναι ανάγκη να εγκαταλείψετε την ιδέα του γεύματος από το σπίτι. Προμηθευτείτε παγοκύστες που θα κρατήσουν το σάντουιτς, το γιαούρτι κ.λ.π. στην σωστή θερμοκρασία μέχρι την κατανάλωσή τους.

www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: