Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πως να φορέσω: τις γαλότσες;


http://www.fashion-icon.gr/wp-content/uploads/2009/10/galotses.PNGΑν και, αρχικά, υπόδημα που χρησίμευε κυρίως στην εξοχή, οι γαλότσες τα τελευταία χρόνια κάνουν κανονική επέλαση και στην πόλη. Κορδόνια, prints και περίτεχνες λεπτομέρειες κάνουν τη γαλότσα πιο funky από ποτέ και τέλειο συνοδό στα casual-chic σύνολα.

Πώς να τις φορέσεις:

-Με κολάν και φαρδύ, πλεχτό πουλόβερ από πάνω
-Με οπάκ καλσόν και bohemian φορεματάκια (ριχτά, μονόχρωμα ή και εμπριμέ)
-Με φθαρμένα jeans για πιο country ύφος
-Με skinny jeans και t-shirts για ένα εναλλακτικό ροκ στυλ

Τι να προσέξεις
:
- Αν αγαπάς τις γαλότσες σου και είσαι υπερήφανη για την αγορά σου αυτή, μπορείς να τις φορέσεις και ας μη ρίχνει καταιγίδες, μόνο φρόντισε να μην έχει λιακάδα γιατί θα δείχνει άβολο, άκομψο και άκαιρο.
- Ανάλογα με το στυλ σου, υπάρχουν στην αγορά πολλών ειδών γαλότσες που σου ταιριάζουν. Αν το στυλ σου είναι πιο funky και χαριτωμένο, οι γαλότσες με prints και έντονα χρώματα όπως οι Missoni θα σου φτιάξουν τη διάθεση.
- Αν πάλι είσαι της λεπτομέρειας και ψάχνεις κάτι ιδιαίτερο, γαλότσες με τρουκς, πέτρες, mottos, charms ή κορδόνια είναι η επένδυσή σου.
- Τέλος, αν είσαι λάτρεις των εμβληματικών κομματιών, υπάρχουν και οι κλασικές γαλότσες (βλ. Hunter) που υπόσχονται να τις κρατήσεις για χρόνια αφού δε θα πέσουν ποτέ από τη μόδα.

Extra tip: Υπάρχουν οι γαλότσες μέχρι τη μέση της γάμπας και αυτές που τελειώνουν λίγο κάτω από το γόνατο. Σε γενικές γραμμές οι δεύτερες είναι πιο κολακευτικές, ειδικά με τα jeans σου και κυρίως αν είσαι μετρίου αναστήματος.

www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: