Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πως να φοράς το άρωμά σου:Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Η παρασκευή ενός αρώματος απαιτεί σημαντικές γνώσεις, τις οποίες κατέχουν ελάχιστοι άνθρωποι, οι γνωστές «μύτες» όπως ονομάζονται στον κόσμο της αρωματοποιίας.
http://www.livenea.com/images/thraki-aromata-maimou-gia-kyries-tis-komotinis.jpg Ποιοι όμως είναι οι κανόνες της χρήσης και της επιλογής αυτού του κατασκευάσματος που έχει την ιδιότητα να στιγματίζει αυτόν του το φοράει;  Διάβασε όλα τα πρέπει και τα μη του αρώματος και μάθε πως μπορείς να αποκτήσεις παραπλανητική μυρωδιά.

Κατηγορίες αρωμάτων:


Parfum
:  Αποτελείται από το πιο καθαρό απόσταγμα των στοιχείων που αποτελούν το άρωμα, γι’ αυτό και είναι η πιο έντονη και ακριβή εκδοχή του. Το φοράς μονάχα σε βραδινές εμφανίσεις και σε ελάχιστη ποσότητα.
Eau de Parfum: Έχει επίσης έντονη μυρωδιά αλλά κρατάει λιγότερη ώρα από το καθαρό parfum.
Eau de Toilette: Κατάλληλο για πρωινές και απογευματινές ώρες και καθημερινή χρήση. Είναι η κατηγορία που φοριέται από τους περισσότερους ανθρώπους και πουλιέται περισσότερο στο εμπόριο.
Eau de Cologne: Είναι το πιο αδύναμο σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα. Επίσης είναι και το πιο φθηνό.

Επιλέγοντας άρωμα…
ΠΡΕΠΕΙ
: να δοκιμάσεις το άρωμα πάνω στο δέρμα σου. Τα περισσότερα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά πάνω στον κάθε άνθρωπο.
ΠΡΕΠΕΙ: να περιμένεις γύρω στα δέκα λεπτά, για να καταλάβεις την πραγματική μυρωδιά του. Μην το αγοράσεις πριν περάσει αυτός ο χρόνος.
ΠΡΕΠΕΙ: να βρεις ένα άρωμα  που να συμπληρώνει την προσωπική μυρωδιά που έχει το σώμα σου και μόνο εσύ την ξέρεις. 

MHN: δοκιμάσεις πάνω από τρία αρώματα μαζί, έστω και αν είναι σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η όσφρησή σου θα μπερδευτεί και μπορεί να μην κάνεις τη σωστή επιλογή.
ΜΗΝ: πας ν’ αγοράσεις άρωμα το πρωί. Προτίμησε τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες η όσφρησή σου είναι πιο έντονη.

Φορώντας άρωμα…
ΠΡΕΠΕΙ
: να φοράς παραπάνω άρωμα αν έχεις ξηρό δέρμα απ’ ότι μία γυναίκα που έχει λιπαρό. Το άρωμα χρειάζεται λιπαρότητα για να διατηρηθεί.
ΠΡΕΠΕΙ: να φοράς παραπάνω ή ακόμα και ένα πιο έντονο άρωμα τις ημέρες που κάνει κρύο, γιατί το η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τη δύναμη του αρώματος.
ΠΡΕΠΕΙ: να έχεις δύο διαφορετικά αρώματα. Ένα για το καλοκαίρι και ένα για το χειμώνα. Το καλοκαίρι ένα πιο ελαφρύ καθώς με την υψηλή θερμοκρασία, η οσμή θα αυξηθεί και ένα πιο βαρύ για το χειμώνα, καθώς όπως είπαμε, το κρύο μειώνει την δύναμή της οσμής.
ΠΡΕΠΕΙ: να βάζεις το άρωμά σου με το που βγεις από το μπάνιο, όταν οι πόροι σου έχουν ανοίξει. Έτσι θα απορροφηθεί καλύτερα και θα διαρκέσει περισσότερο.

ΜΗΝ: βάζεις άρωμα πάνω σε κοσμήματα που να είναι από μαργαριτάρια ή μέταλλα. Τα αρώματα έχουν οινόπνευμα το οποίο έχει την ιδιότητα να οξειδώνει τις πέρλες και ορισμένα μέταλλα.
ΜΗΝ: τρίψεις τα σημεία στα οποία έχεις βάλει άρωμα. Η οσμή θα αλλοιωθεί με την τριβή.
ΜΗΝ: φοράς να ρούχα σου πριν στεγνώσει το άρωμα. Κάποια αρώματα έχουν την ιδιότητα ν’ αφήνουν λεκέδες, οπότε θέλει προσοχή!
ΜΗΝ: φοράς βαριά αρώματα τις πρωινές ώρες και σε χώρους όπως το γραφείο. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργίες και μπορεί να ενοχλούνται πραγματικά.

Φυλάσσοντας το άρωμά σου…ΠΡΕΠΕΙ: να το διατηρήσεις σε ένα χώρο με θερμοκρασία δωματίου.
ΠΡΕΠΕΙ: να επανατοποθετείς πάντα το καπάκι μετά τη χρήση του.

ΜΗΝ: το αφήνεις εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, γιατί έχει τη δυνατότητα ν’ αλλοιώσει την οσμή του.
ΠΡΕΠΕΙ: αν έχεις ένα άρωμα πολύ καιρό, να παρατηρήσεις αν έχει σκουρύνει το χρώμα του. Αυτό είναι δείγμα πως έχει χαλάσει καθώς με το χρόνο τα αρώματα οξειδώνονται.

Info γενικής γνώσης:
• Το διάσημο άρωμα Chanel No5, ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν το  5ο απ’ αυτά που δοκίμασε η Coco Chanel στην αρωματοποιεία, την ώρα της επιλογής του πρώτου αρώματος του οίκου της.
• Το άρωμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι το “Angel” του Thierry Mugler.

http://www.stylewatch.gr/default.asp?pid=142&nid=1880

Δεν υπάρχουν σχόλια: