Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Καθαρά καλλυντικά: Ο σύμμαχος σου!

http://www.beautymark.gr/images/%CE%B3%CE%B3%20%20%CE%B3%CF%84.jpgΈνα καθαρό σετ μακιγιάζ μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος της γυναίκας, αν όμως παραμελήσεις τα πιο σημαντικά εργαλεία για το look σου τότε μπορεί αν γίνει ο χειρότερος εχθρός σου. Μάθε πως θα το πετύχεις...
Θα πρέπει να κρατάς τα μαγικά σου εργαλεία μακριά από την υγρασία. Γι’ αυτό, το μπάνιο δεν είναι η πιο ιδανική λύση. Μια φορά την εβδομάδα ή δυο φορές το μήνα τουλάχιστον (αν είσαι τύπος που βαριέσαι) θα πρέπει να τα πλένεις προσεκτικά για να μην μαζεύονται βακτήρια και ανεπιθύμητοι μικροοργανισμοί.



Μέθοδος Νο1: Σαμπουάν και νερό
Βάλε τα πινέλα σου κάτω από χλιαρό νερό, με μικρή ποσότητα σαμπουάν από καθαριστικό προσώπου και πολύ μαλακά κάνε σαπουνάδα. Πρόσεξε πως θα καθαρίζεις τις τρίχες από τα πινέλα για να μην χαλάσουν και αρχίζουν να ξεφτίζουν. Ξέβγαλε μέχρι να δεις ότι το νερό που πέφτει στον νιπτήρα είναι καθαρό, στράγγιξε τις τρίχες από τα πινέλα, φρόντισε να μην δείχνουν ξεμαλλιασμένες και άφησε τα να στεγνώσουν.

Μέθοδος Νο2: Ξύδι και νερό
Το ξύδι θεωρείται ένα καλό συστατικό για να απολυμάνεις τα πινέλα και τις βούρτσες σου, μιας και είναι πιο δυνατό από το καθαριστικό προσώπου. Ρίξε σε ένα μικρό μπολ ένα  μικρό ποτήρι ξύδι και δύο μικρά ποτήρια νερό και βάλε πολλές φορές μέσα τα πινέλα σου  προτού τα ξεπλύνεις με καθαρό νερό.

Μέθοδος Νο3: Λευκή πετσέτα
Ίσως  ο πιο «ευγενικός» τρόπος για να καθαρίσεις τα πινέλα σου, αλλά φρόντισε να μην είναι μπροστά η μαμά! Ψέκασε μια άσπρη πετσέτα με ειδικό σπρέι για τον καθαρισμό των καλλυντικών σου ή άπλωσε τον καθαριστικό προσώπου σε ένα σημείο της πετσέτας και άρχισε να σκουπίζεις ένα ένα τα πινέλα σου με την πετσέτα μέχρι να σταματήσει να βγαίνει άλλο χρώμα. Μετά  χρησιμοποίησε μια δεύτερη λευκή πετσέτα, την οποία θα έχεις βρέξεις, για να τα ξεπλύνεις προτού τα αφήσεις να στεγνώσουν.


http://www.stylewatch.gr/default.asp?pid=142&nid=1018

Δεν υπάρχουν σχόλια: