Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ρετρό Χτένισμα: Κυμματιστά μαλλία βήμα-βήμα με 3 Διαφορετικές Τεχνικές!(Βίντεο)

http://www.xtenismata.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/12/glam-vintage-hairstyle.jpgΣτη δεκαετία του ’40 του ’30 και του ’50, οι γυναίκες  για να εκφράσουν τη θηλυκότητά τους έφτιαχναν τα μαλλιά τους κυματιστά  και  μπούκλες χρησιμοποιώντας τα ως  το ιδανικό “αξεσουάρ” για τις καμπυλωτές και σέξι σιλουέτες που ήταν το  πρότυπο της εποχής.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χτενίσεις τα μαλλιά σου σε ρετρό στυλ χρησιμοποιώντας την ισιωτική, το σίδερο και  ασφαλώς τα κλασσικά ρολλά.
Στα βίντεο που ακολουθούν μπορείς να δεις όλες τις τεχνικές και να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο.

1. Με την ισιωτική…

Μετά το λούσιμο, άπλωσε  στα μαλλιά σου αφρό χτενίσματος, στέγνωσε τα με το πιστολάκι  και στην συνέχεια ψεκάζοντας κάθε τούφα με ένα σπρεί θερμικής προστασίας χρησιμοποίησε την ισιωτική σου όπως δείχνει η hairstylist στο βίντεο  για να φτιάξεις  μόνη σου υπέροχους και άψογους  ρετρό κυματισμούς. Όταν ολοκληρώσεις την διαδικασία σταθεροποίησε το χτένισμα με λακ.  Πιθανόν να βρεις  αυτόν τον τρόπο τον πιο εύκολο για να πετύχεις στην εντέλεια το ρετρό κυματιστό χτένισμα.




2. Με το ψαλίδι…

Εδώ δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην τεχνική που χρησιμοποιεί η κοπέλα για να τυλίξει τα μαλλιά της. Η κάθε τούφα είναι μαζεμένη πριν τυλιχθεί στον κύλινδρο και όχι απλωμένη. Έτσι θα δημιουργήσεις πιο απαλούς ρετρό κυματισμούς και όχι σφιχτές μπούκλες.



3.Με τα ρολλά…

Αφού λούσεις και στεγνώσεις τα μαλλιά σου καλά με το πιστολάκι χρησιμοποίησε μεγάλα ρολλά για να τυλίξεις τα μαλλιά σου όπως φαίνεται στο βίντεο. Δώσε προσοχή στα μπροστινά ρολά και τοποθέτησέ τα έτσι ώστε να δημιουργείται η χωρίστρα εκεί που την θέλεις. Θα πρέπει στο τέλος να βουρτσίσεις τα μαλλιά σου για να χαλαρώσεις τις μπούκλες και να δημιουργήσεις τους ρετρό κυματισμούς. Είναι λίγο πιο δύσκολο να πετύχεις τους κλασσικούς ρετρό κυματισμούς με αυτή την τεχνική μόνη σου και θα χρεισταστείς κάποια εξάσκηση πρώτα.



Εξτρα tips:
1.Εμείς θα προτιμούσαμε την τεχνική με τα ρολλά γιατί δε καταστρέφει τόσο την τρίχα.Αν όμως θέλεις γρήγορα αποτελέσματα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι.Η τέχνική της ισιωτικής απαιτεί περισσότερη εξοικίωση και θα σε δυσκολέψει αν δεν το έχεις ξάνα δοκιμάσει.Η εξάσκηση είναι το άλφα και το ωμέγα για σωστό αποτέλεσμα.

2. Για ολοκληρωμένο glamorous look συνδύασε το ρετρό χτένισμα με αλαβάστρινη βάση μεικάπ, φωτεινή σκιά, μαύρο eyliner, και κυρίως έντονα κόκκινα χείλη. Εννοείτε πως θα πρέπει να επιλέξεις αποχρώσεις μεικάπ, σκιάς και κραγιόν σε τόνους που ταιριάζουν με τα δικά σου χρώματα.

3. Τέλος ένα εξώπλατο φόρεμα ή τουαλέτα θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την Hoolywood Glamorous εμφάνισή σου και θα λάμψεις σαν μια αληθινή σταρ!

 http://www.xtenismata.com/2010/12/retro-hairstyle-step-by-step-using-3-different-techniques/

Δεν υπάρχουν σχόλια: