Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Γυμνάσου στο γραφείο!

http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=254965&w=400&h=300&q=80Θέλεις τόσο πολύ να πας στο γυμναστήριο αλλά δεν προλαβαίνεις; Έχεις κάνει την ετήσια συνδρομή αλλά δεν έχεις πατήσει ούτε μία φορά ακόμη; Don’t worry!
Σου βρήκαμε 5 ασκήσεις που μπορείς να κάνεις εν ώρα δουλειάς ενώ κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου σου.  Έτσι δε θα χάνεις πολύτιμο χρόνο μέχρι να οργανώσεις καλύτερα την ατζέντα σου και να καταφέρεις να φτάσεις στο gym!

1. Βαθύ κάθισμα
Αυτή η απλή άσκηση είναι αυτό που χρειάζεσαι για φοβερούς γλουτούς και μηρούς! Αρχικά στάσου όσο πιο ίσια μπορείς, χαλάρωσε τους ώμους σου και μετά σήκω στις μύτες των ποδιών σου. Μ’ αυτό το τρόπο θα κεντράρεις τα πόδια σου και σίγουρα θα κάνεις σωστά το κάθισμα. Κρατώντας την πλάτη σου σε πλήρη ευθεία χαμήλωσε τους γλουτούς σου ώστε ν’ απέχεις μερικά εκατοστά από την καρέκλα και μείνε έτσι για 10 δεύτερα. Μην ξεχάσεις να διατηρήσεις τα γόνατα σου πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σου για να μην πέφτει όλο το βάρος στα γόνατα. Οι γλουτοί σου πρέπει να είναι οι πρώτοι μυς που θα κινήσεις για να επανέλθεις στην αρχική σου όρθια θέση.

2. Πήγαινε - έλα
Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει να γυμνάσεις εύκολα το πάνω μέρος του σώματος σου. Ενώ κρατάς το σώμα σου σ’ ευθεία γραμμή χρησιμοποιώντας τους σταθεροποιητικούς μυς και λάβε μια θέση σαν push-up με τους αγκώνες σου να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών. Ενώ βρίσκεσαι σ’ αυτή τη στάση κάνε 10 knee-drives μαζί με 5 push-ups κι επανέλαβε 3,4 φορές.

3. Απόλυτη Ισορροπία
Στόχος της άσκησης αυτής είναι η ενδυνάμωση σημείων του σώματος που παραμένουν αδρανοποιημένοι όταν δουλεύουμε στο γραφείο και πιο συγκεκριμένα οι ιγνυακοί τέντονες και η πλάτη σου. Ξεκίνα με το να σταθείς όσο πιο ίσια γίνεται κρατώντας το κεφάλι και τους ώμους σου πίσω και κάτω. Στη συνέχεια ενώ στέκεσαι στο ένα πόδι και έχεις το άλλο πόδι τεντωμένο σκύψε μπροστά έτσι ώστε τόσο το πόδι σου όσο κι ο κορμός σου να βρίσκονται παράλληλα με το έδαφος.Μείνε έτσι για 3 δεύτερα και μετά γύρνα στην αρχική σου θέση. Επανέλαβε αυτή την άσκηση για 1 λεπτό και μετά άλλαξε πόδι.

4. Push push push
Δεν έχεις αισθανθεί ποτέ πως όταν κάθεσαι στην καρέκλα του γραφείου η πλάτη σου καμπουριάζει; Για να βελτιώσεις τη στάση σου κάνε αυτή την άσκηση που θα σε βοηθήσει τόσο στην ενίσχυση του πυρήνα του σώματός σου όσο και της μυικής σου διάπλασης γενικά. Ξεκίνα τοποθετώντας τον εαυτό σου σε σωστή για το σώμα σου καθιστή στάση. Εξέπνευσε τεντώνοντας παράλληλα την σπονδυλική σου στήλη ισιώνοντας έτσι το σώμα σου. Παράμεινε έτσι και γύρε λίγο μπροστά ανοίγοντας το στήθος σου και τεντώνοντας τα χέρια σου σαν να σπρώχνεις μια μικρή στέγη πάνω από το κεφάλι σου.

5. Πλάτη Μπαλαρίνας
Η πλειονότητα των ενήλικων ανθρώπων παρουσιάζουν κάποια περίοδο της ζωής τους κάποιο πόνο στη πλάτη τους. Μ’ αυτή την άσκηση όμως θα δουν άμεση ανακούφιση. Ξεκίνα με το να κάτσεις ίσια σε μια καρέκλα. Ανασήκωσε λίγο έναν από τους γλουτούς σου κι έπειτα ξανακούμπησε τον πάλι στην καρέκλα κι επανέλαβε κι από την άλλη μεριά. Κάνε αυτή την άσκηση επανειλημμένα για 30 δεύτερα και σύντομα θα αισθανθείς καλύτερα.

www.stylewatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: