Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Τροφές που προλαμβάνουν τις ρυτίδες!!


Σκόρδο και κρεμμύδι
Σκόρδο και κρεμμύδι, με έντονη την περιεκτικότητα σε αλλισίνη, η οποία προστατεύει το κολλαγόνο. Το τελευταίο είναι συστατικό του δέρματος που προσφέρει σύσφιξη και ελαστικότητα και το οποίο με την πάροδο του χρόνου μειώνεται ή χάνει την συνοχή του, με αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζει ρυτίδες. Όχι, όμως, αν βάλεις τα παραπάνω στις διατροφικές σου συνήθειες.




Κουνουπίδι και μανιτάρια
\

Κουνουπίδι και μανιτάρια, τα οποία είναι πλούσια σε σελήνιο, το οποίο επιδρά θετικά στην ελαστίνη του δέρματος. Και προτού ρωτήσεις τι είναι η ελαστίνη σημείωσε ότι πρόκειται για συστατικό των ινών του δέρματος το οποίο του εξασφαλίζει ελαστικότητα και συνοχή. Μάλιστα, το βρίσκεις και σε αρκετά καλλυντικά ως ενυδατικό παράγοντα.
Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί, αμύγδαλα - φουντούκια - καρύδια, τα οποία είναι σημαντικού βαθμού πηγή σε βιταμίνη Ε και Ω-6, τα οποία έχουν δύο δράσεις. Πρώτον, προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού, μη επιτρέποντας την οξείδωση των ελεύθερων ριζών και δεύτερον προστατεύουν το κολλαγόνο του δέρματος και κατ'επέκτασιν την υγιή λάμψη του.



Πράσινο τσάι & κόκκινο κρασί



Πράσινο τσάι και κόκκινο κρασί, το οποία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πολυφαινόλες, αιματώνουν σωστά τον οργανισμό διατηρώντας την ευρωστία του και την προστασία από την εμφάνιση του ''κουρασμένου δέρματος''.


Γιαούρτι



Γιαούρτι, λόγω της παρουσίας της ριβοφλαβίνης, θα δράσει θετικά στον οργανισμό μας, ενεργοποιώντας το σημαντικό ένζυμο την γλουταθειόνη υπεροξειδάσης. Σε απλά ελληνικά, η τελευταία θα δράσει αντιοξειδωτικώς ως προς την επιδερμίδα και παράλληλα θα προστατεύσει επίσης την υγεία του συκωτιού.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: