Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Ποιό είναι το ιδανικό Τζιν για εμένα;

Kάπου εκεί έξω υπάρχει ένα τζιν και για σένα!
Είναι ο τέλειος σύμμαχος της γυναίκας αλλά μπορεί να γίνει και ο πιο άσπονδος εχθρός της, αν δε το χρησιμοποιήσει όπως πρέπει.

- Αν έχεις σιλουέτα με καμπύλεςΑν ανήκεις στις γυναίκες που χαρακτηριστικό τους είναι οι καμπύλες αλλά και τα λεπτά πόδια, τότε ανήκεις στα 70s girls. Η καμπάνα είναι το τζιν που ψάχνεις, αφού θα σου τονίσει τη μέση και θα ισορροπήσει όμορφα τις πλούσεις αναλογίες σου, κυρίως αν φοράς ψηλά τακούνια.

-Εάν είσαι παράδειγμα μεσογειακής σιλουέτας:Αν διαθέτεις σωματότυπο-αχλάδι, το boot-cut παντελόνι είναι αυτό που σου πάει. Εμφανίστηκε τη δεκαετία του 80, για να αντικαταστήσει το παντελόνι-καμπάνα. Ονομάστηκε έτσι επειδή η μικρή του καμπάνα κρύβει τις μπότες (boots). Πάει σχεδόν σε κάθε γυναίκα αλλά απογειώνεται με τη μεσογειακή σιλουέτα. Είναι το τζιν που δεν πρέπει να λείπει από τη ντουλάπα σου.

- Εάν έχεις παραπάνω πόντους στην περιφέρεια και τους γοφούς ή αν ανήκεις στους λάτρεις της άνεσης:

Εμφανίστηκε το 2009 και από τότε, το συναντάμε πολύ συχνά να φοριέται από τη σόου-μπιζ. Ο λόγος για τα boyfriend jeans που αν και ο κόσμος της μόδας, πίστεψε πως η παραμονή τους στα trends θα ήταν βραχυπρόθεσμη, 2 χρόνια μετά, αγαπιούνται ακόμα περισσότερο. Το καλό με το συγκεκριμένο είδος, είναι πως μπορείς να κρύψεις πιθανές ατέλειες, αλλά και να αισθάνεσαι άνετα μέσα στην γραμμή του. Το αρνητικό είναι πως αν και είναι άνετα, δε κολακεύουν με θηλυκό τρόπο και είναι η πιο casual μορφή του τζιν.


-Εάν έχεις αγορίστικη σιλουέτα


Στον αντίποδα των boyfriend jeans, βρίσκονται τα skinny. Όσο θηλυκά και sexy μπορεί να δείξουν, τόσο καταστροφική μπορεί να γίνει η εφαρμογή τους αν δε τα συνδυάσεις σωστά. Το skinny τζιν, δε ξέρει να λέει ψέματα, ‘μαρτυρά’ τις ατέλειες αλλά αν οι αναλογίες σου είναι οι σωστές, τότε μπορεί να σε αποθεώσει.


-Εάν αγαπάς την κλασική μόδα:

Τα κλασικά τζιν, υπάρχουν από το 1873 και ανακαλύφτηκαν από τον Levi Strauss (Levi’s). Δεν είναι τυχαίο που το διάσημο 501 του brand βγαίνει ακόμα και τώρα και θα βγαίνει για πάντα. Τα κλασικά τζιν θα είναι πάντα στη μόδα, είτε τα φορέσεις με καουμπόικη μπότα, με wedges, με clogs ή με μπαλαρίνες. Το χαρακτηριστικό τους είναι πως είναι σχετικά ψηλοκάβαλα και έχουν ίσια γραμμή.

Να και όσα έχει πει η Βικτόρια Μπέκαμ για το ιδανικό τζιν:
• «Το ιδανικό τζιν κολακεύει, είναι άνετο και σέξι, αρκεί να μιλάμε για κάποιο ελαστικό και boot-cut»
• «Ναι, τα skinny jeans μπορεί να δείξουν cool. Αλλά τα boot-cut είναι πιο κολακευτικά. Μπορείς να τα βάλεις με τακούνια αλλά και με flat παπούτσια, ενώ αν βάλω το skinny παντελόνι μου με flat, θα δείχνω σαν παίχτης του golf. Μόνο η Κέιτ Μος μπορεί να δείξει super με skinny jeans και flats και αυτό επειδή είναι η Κέιτ Μος. Το ότι πηγαίνει κάτι σε κάποιον, δε σημαίνει πως πηγαίνει και σε εσένα.»
• «Φόρεσε το τζιν σου μέσα από την μπότα. Είναι ένα trend για το οποίο ευχαριστούμε πάλι την Κέιτ Μος που το πρωτολάνσαρε. Το skinny μπαίνει πιο εύκολα ενώ το boot-cut μπορεί να δημιουργήσει ‘σακούλες’ στο ύψος του αστραγάλου. Για να το ‘στρώσεις’ καλύτερα, βάλτο μέσα από τις κάλτσες σου.»
• «Για να καταλάβεις αν το jeans shop είναι κατάλληλο, πρέπει να ελέγξεις τους καθρέφτες: οποιοδήποτε σωστό denim store, πρέπει να έχει πολλαπλούς καθρέφτες για να μπορείς να δεις τον εαυτό σου από όλες τις πλευρές, ειδικά αν κολακεύει τα οπίσθια.»

http://www.stylista.gr/style/stylista-guide/3468~jenious~article

Δεν υπάρχουν σχόλια: