Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

8 κορυφαία μυστικά για να σωθείς από μια bad hair day!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEims3zLqz3JRWAYQejBMg2SfmqnNgm-SdRUoh4MTJk-uYEgojFiACitNqy6QAx09WCPo9CnwiGjVZh7feE-fPLQeJ9a7_98T5Hti97h6sAiltjqablb5hQi9WvApV-VPiGUm-9Zb_yASPIH/s1600/mallia_494x320.jpg

8 κορυφαία μυστικά για να σωθείς από μια bad hair day! Παρακαλώ, μη διαρρεύσουν!

Κουράστηκα να ξυπνάω κάθε μέρα και αντί για πρωινό να τρώω τον... χρόνο μου προσπαθώντας να βάλω σε μια υποτυπώδη τάξη τα φριζαρισμένα μαλλιά μου! Το μόνο παρήγορο είναι ότι κρίνωντας από τα mail σας δεν είμαι η μόνη. Από τη άλλη, τα αξεσουάρ μαλλιών, τα μαντήλια και τα καπέλα μπορεί να είναι μια έξυπνη λύση αλλά αλήθεια, γιατί να εξαντλούμε την σκέψη μας προσπαθώντας να επιλέξουμε το it αξεσουάρ για σήμερα; Συγκεντρώσαμε 15 ακόμη πολύτιμα tips που θα μας σώσουν όλες (είπαμε, όλες το έχουμε ζήσει!) από τον εφιάλτη μιας bad hair day και στον ξύπνιο μας! Την προσοχή σας, παρακαλώ!

Πρόβλημα no 1: άτονα μαλλιά χωρίς όγκο

Λύση: Ψέκασε τις ρίζες των μαλλιών σου με ένα spray για όγκο και ρίξε τοπικά κρύο αέρα με το σεσουάρ (από την αντίθετη κατεύθυνση από την οποία φυτρώνουν τα μαλλιά σου), ανασηκώνοντας τις ρίζες με τα δάχτυλά σου. Όταν ολοκληρώσεις τη διαδικασία γύρισε ανάποδα και χτένισε απαλά με μια βούρτσα. Αν έχεις την υπομονή να κάνεις την παραπάνω διαδικασία σε μικρές τούφες σε όλα σου τα μαλλιά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

Πρόβλημα no 2: μαλλιά που δείχνουν φριζαρισμένα το πρωί
Λύση: Για όλα φταίει η μαξιλαροθήκη σου! Οι περισσότεροι hair stylists συμβουλεύουν να κοιμόμαστε σε σατέν μαξιλαροθήκες, καθώς οι βαμβακερές δημιουργούν έντονη τριβή κι έχουν σαν αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι φριζαρισμένα και μπερδεμένα το επόμενο πρωί.

Πρόβλημα no 3: μπούκλες που "πέφτουν" μέσα στην ημέρα
Λύση: Έχε πάντα στην τσάντα ή στο γραφείο σου ένα leave in conditioner. Ψέκασε μερικές σταγόνες σε όλο το μήκος των μαλλιών σου και κάνε ελαφρύ μασάζ στις ρίζες με τα ακροδάχτυλά σου. Προσοχή: μην χρησιμοποιήσεις τα νύχια σου γιατί θα προκαλέσεις λιπαρότητα στις ρίζες. Αμέσως οι μπούκλες θα δείξουν πιο αναζωογονημένες.

Πρόβλημα no 4: μαλλιά θαμπά που έχουν χάσει τη λάμψη τους
Λύση: Η θαμπή όψη των μαλλιών οφείλεται σε δύο βασικούς παράγοντες: είτε, λοιπόν, δεν χρησιμοποιείς conditioner είτε δεν ξεβγάζεις σωστά τα μαλλιά σου με αποτέλεσμα να μένουν πάνω τους υπολείμματα προϊόντων. Στην δεύτερη περίπτωση είναι κατανοητό ότι πρέπει να ξεπλένεις με άφθονο νερό. Στην πρώτη να χρησιμοποιείς πάντα conditioner (αν τα μαλλιά σου είναι πολύ θαμπά ή ξηρά, μπορείς μια φορά την εβδομάδα να βάζεις δύο φορές conditioner!). Και κάτι που ίσως δεν γνώριζες: το σαμπουάν έχει όξινη σύνθεση με αποτέλεσμα να ανοίγει τα "κύτταρα" της τρίχας ενώ το conditioner αμέσως μετά τα κλείνει κι έτσι τα μαλλιά δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή.

Πρόβλημα no 5: μαλλιά που καταστρέφονται σε μέρες με έντονη υγρασία
Λύση: είναι safe και καθόλου χρονοβόρο! Στις μέρες με... wet καιρό προτίμησε wet look! Άπλωσε στα μαλλιά σου ένα εξειδικευμένο gel, τράβηξέ τα όλα σφιχτά προς τα πίσω και πιάσε ένα χαμηλό σινιόν. Τίποτα δεν μπορεί να τα καταστρέψει!

Πρόβλημα no 6: μακριές φράντζες που προσπαθείς να μακρύνεις περισσότερο!
Λύση: Κάνε μια έντονη χωρίστρα στη μέση. Χρησιμοποίησε τα τσιμπιδάκια και πιάσε πίσω από τα αυτιά της φράντζες. Ρίξε τις υπόλοιπες τούφες από πάνω και μόλις δημιούργησες ένα chic look (plus: απαλλάχτηκες από τις ενοχλητικές τούφες και πέφτουν συνεχώς μπροστά στο πρόσωπό σου!)

Πρόβλημα no 7: κοντές φράντζες που προσπαθείς να μακρύνεις
Λύση: Φέρε την φράντζα σου στο πλάι σαν να κάνεις χωρίστρα. Ψέκασε με λακ μεσαίου κρατήματος και είσαι έτοιμη. Εναλλακτικά, μπορείς να ανασηκώσεις την φράντζα όλη προς τα πίσω και να την πιάσεις στην κορυφή του κεφαλιού.

Πρόβλημα no 8: μαλλιά που δεν έχεις χρόνο να λούσεις (και ούτε φυσικά να στεγνώσεις!)
Λύση: μπες στο ντους και φόρεσε ένα πλαστικό σκουφάκι αφήνοντας, όμως, το μπροστινό μέρος του κεφαλιού ελαφρώς ακάλυπτο. Άπλωσε σαμπουάν τοπικά και ξέπλυνε με άφθονο νερό. Δεδομένου ότι η ρίζα στο περίγραμμα του κεφαλιού είναι το σημείο στο οποίο εντοπίζεται η περισσότερη λιπαρότητα (και γι' αυτό τα μαλλιά μας δείχνουν άλουστα) θα έχεις καταφέρει να απαλλαγείς. Plus: δεν θα έχεις παρά να στεγνώσεις μόνο το συγκεκριμένο σημείο. 

www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: