Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με πτι-μπερ.
Ενώνουμε τα μπισκότα με καραμέλα και διακοσμούμε με γλάσο ζάχαρης και καραμέλες.
Γίνονται πολύ ωραία δωράκια.
Παρακάτω αναλυτικά οι οδηγίες...
Ενώνουμε τα μπισκότα με καραμέλα και διακοσμούμε με γλάσο ζάχαρης και καραμέλες.
Γίνονται πολύ ωραία δωράκια.
Παρακάτω αναλυτικά οι οδηγίες...
Συστατικά
- 11 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ (απο 1 πακετο)
- Πολύχρωμες καραμέλες μικρές.
- 2 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
- 330 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
- 1 κάψουλα βανίλιας
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο,κόκκινο.
- 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.
Οδηγίες
1. Σε ενα αντικολητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολλή χαμηλή θεμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζινας) ανακατεύοντας με ενα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατι καίγεται πολυ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
2. Χτίσιμο: Τοποθετούμε 4 μπισκοτα για την βάση σχηματίζοντας ενα τετράγωνο βουτώντας την ακρη του μπισκοτου που θα ειναι το σημειο ενωσης στην ζεστη καραμελλα. Σταθεροποιείται αμέσως. Τα κολλαμε γρηγορα.
3. Κατόπιν σχηματίζουμε απο πανω με 4 μπισκότα ενα κουτάκι παραλληλόγραμμο δηλ., οι δυο πλευρές ειναι πιο μεγάλες, το οποιο και κολλαμε στην βάση.
4. Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κοβουμε με πριονωτό μαχαιρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.
5. Φτιάχνουμε τη σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαινές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν ειναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλασο.
6. Γλάσο διακόσμησης (Royal Icing): Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μιξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσουμε και μετα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο συρμα του μίξερ.
8. Μπορείτε εκτός από το γλάσο να βάλετε καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε και να τα φτιάξετε όμορφα δωράκια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η σύνδεση καραμελας στεγνώνει ακαριαία, ενώ το γλάσο πρεπει να μείνει ολο το βράδυ ξεσκέπαστο για να μπορέσετε να τα τυλίξετε. Αν η μέρα εχει υγρασία μπορεί να χρειαστεί περισσότερες ώρες.
Για να χρωματίσετε το γλάσο τον χωρίζετε σε μπωλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σύνδεση και μόνο το γλάσο. Εγώ προτιμώ την καραμέλα γιατί είναι δυνατή συγκόληση δεν χαλάνε εύκολα και δεν φαίνεται.
Μπορείτε να κρυψετε και ενα μικρο δωράκι μέσα.
Για να χρωματίσετε το γλάσο τον χωρίζετε σε μπωλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σύνδεση και μόνο το γλάσο. Εγώ προτιμώ την καραμέλα γιατί είναι δυνατή συγκόληση δεν χαλάνε εύκολα και δεν φαίνεται.
Μπορείτε να κρυψετε και ενα μικρο δωράκι μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου