Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Μια ωραία ιδέα για μικρούς και μεγάλους!Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με πτι-μπερ.

Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με πτι-μπερ.
Ενώνουμε τα μπισκότα με καραμέλα και διακοσμούμε με γλάσο ζάχαρης και καραμέλες.
Γίνονται πολύ ωραία δωράκια.


Παρακάτω αναλυτικά οι οδηγίες...






Συστατικά

  • 11 μπισκότα ΠΤΙ ΜΠΕΡ (απο 1 πακετο)
  • Πολύχρωμες καραμέλες μικρές.
Για το γλάσο διακόσμησης:
  • 2 μεγάλα αυγά μόνο τα ασπράδια
  • 330 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο,κόκκινο.
Για την σύνδεση των μπισκότων:
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική.

Οδηγίες


recipe image
1. Σε ενα αντικολητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολητικό) ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και λιώνουμε σε πολλή χαμηλή θεμοκρασία (στο νούμερο 1 ή 2 της κουζινας) ανακατεύοντας με ενα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατι καίγεται πολυ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει ξαναθερμαίνετε λίγο και λειώνει πάλι.
recipe image
2. Χτίσιμο: Τοποθετούμε 4 μπισκοτα για την βάση σχηματίζοντας ενα τετράγωνο βουτώντας την ακρη του μπισκοτου που θα ειναι το σημειο ενωσης στην ζεστη καραμελλα. Σταθεροποιείται αμέσως. Τα κολλαμε γρηγορα.
recipe image
3. Κατόπιν σχηματίζουμε απο πανω με 4 μπισκότα ενα κουτάκι παραλληλόγραμμο δηλ., οι δυο πλευρές ειναι πιο μεγάλες, το οποιο και κολλαμε στην βάση.
recipe image
4. Παίρνουμε ένα μπισκότο και το κοβουμε με πριονωτό μαχαιρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.
recipe image
5. Φτιάχνουμε τη σκεπή. Παίρνουμε 2 μπισκότα για τις πλαινές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψαμε πριν και τα κολλάμε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν ειναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλασο.
recipe image
6. Γλάσο διακόσμησης (Royal Icing): Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι στο μιξερ. Μολις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να μη πεταχτεί η άχνη και την εισπνεύσουμε και μετα σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μίγμα στο συρμα του μίξερ.
recipe image
7. Κατόπιν την βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε.
recipe image
8. Μπορείτε εκτός από το γλάσο να βάλετε καραμέλες ή ό,τι άλλο θέλετε και να τα φτιάξετε όμορφα δωράκια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η σύνδεση καραμελας στεγνώνει ακαριαία, ενώ το γλάσο πρεπει να μείνει ολο το βράδυ ξεσκέπαστο για να μπορέσετε να τα τυλίξετε. Αν η μέρα εχει υγρασία μπορεί να χρειαστεί περισσότερες ώρες.
Για να χρωματίσετε το γλάσο τον χωρίζετε σε μπωλ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την σύνδεση και μόνο το γλάσο. Εγώ προτιμώ την καραμέλα γιατί είναι δυνατή συγκόληση δεν χαλάνε εύκολα και δεν φαίνεται.
Μπορείτε να κρυψετε και ενα μικρο δωράκι μέσα.
www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: