Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

9 Ελληνίδες celebrities μιλούν για τη γιορτή της γυναίκας!


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και γιορτάζουν όλες οι θηλυκές υπάρξεις του πλανήτη. Η 8η Μαρτίου κατοχυρώθηκε το 1910 στην Κοπεγχάγη ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη, είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη, είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.


Μπέτυ Μαγγίρα

Πόσο δύσκολο και ταυτόχρονα πόσο όμορφο είναι να είσαι γυναίκα; "Είναι ωραίο αλλά δύσκολο, γιατί συμπεριλαμβάνει πολλούς ρόλους. Η σημερινή γυναίκα είχε αυξημένους ρόλους από παλιά και τώρα έχει δυσκολέψει και λίγο η κατάσταση με τις νέες αρμοδιότητες που αναλαμβάνει. Γι' αυτό είναι ωραίο μεν, αλλά δύσκολο δε.", είπε η Μπέτυ Μαγγίρα.

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας της, η ίδια ανέφερε: "Δεν υπάρχει μυστικό. Υπάρχει συνδυασμός ταλέντου, δουλειάς και λίγο τύχης. Να είσαι δηλαδή τη σωστή στιγμή στο σωστό σημείο".

Η ευχή της για τη γιορτή της γυναίκας: "Εύχομαι να μπορούσαν όλες να ζήσουν την μητρότητα, γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία".

Βάνα Μπάρμπα

 
 “Θεωρώ πως το να είσαι γυναίκα είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Ίσως λίγο λιγότερο από το να έχεις ζωή. Το πιο σημαντικό είναι να έχεις ζωή, το αμέσως επόμενο είναι να είσαι γυναίκα για 'μένα προσωπικά. Αν μου ζητούσαν να ξαναερχόμουν στη ζωή, θα ήθελα να ξαναγινόμουν γυναίκα', είπε η Βάνα Μπάρμπα.
Για το μυστικό της επιτυχίας της η ίδια δήλωσε: “Το πιο σημαντικό είναι να μπορεί μια γυναίκα να κρατά τη θέση της, να ξέρει ότι είναι γυναίκα, να μπορεί να δίνει τον εαυτό της εκεί που πρέπει και όσο πρέπει και να κρατιέται στο ύψος των περιστάσεων. Να μην βολεύεται βάση οικονομικών συνθηκών και να είναι ο εαυτός της. Να βάζει αρχές και αξίες και να κρατά τα δικά της θέλω και πρέπει”.
Η ευχή της για τη γιορτή της γυναίκας: “Μέσα στη δυσκολία των ρόλων, το να είναι μητέρα, να κρατά καριέρα, να είναι άνθρωποι, μέσα στο πολυμορφικό των ρόλων που έχει η γυναίκα σήμερα να μην ξεχνά το πιο σημαντικό: Ότι κάθε ρόλο της πρέπει να τον χαίρεται η ίδια”, είπε.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου



Πόσο δύσκολο και ταυτόχρονα πόσο όμορφο είναι να είσαι γυναίκα; ''Έχει σημασία από ποια πλευρά θα το δεις. Επειδή οι γυναίκες λειτουργούμε πολύ με την ψυχολογία μας, ανάλογα με τις μέρες του μήνα είναι εύκολο ή δύσκολο. Υπάρχουν φορές που είμαστε πολύ ευτυχισμένες που είμαστε γυναίκες και κάποιες άλλες που ''σιχτιρίζουμε'' την ώρα και τη στιγμή", δήλωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και πρόσθεσε: "Υπάρχει μυστικό για την επιτυχία, είναι όμως, μυστικό. Δεν το ξέρω ούτε κι εγώ".

Η ευχή της για τη γιορτή της γυναίκας: "Εύχομαι να αγαπάνε πρώτα τον εαυτό τους για να μπορούν να αγαπάνε το ίδιο και τους άντρες τους και να μην έχουν παράλογες απαιτήσεις. Ό,τι ζητάνε από τους άντρες να χαρακτηρίζει και τις ίδιες. Όταν ζητάς κάτι και θέλεις να στο παρέχει ο άλλος, πρέπει να χαρακτηρίζει ήδη εσένα, αλλιώς δεν μπορείς να το ζητάς, γιατί δεν θα το πάρεις ποτέ".

Αμαρυλλίς



"Όλα τα ωραία είναι δύσκολα, σε πολλά πράγματα ισχύει αυτό. Νομίζω ότι η γυναίκα έχει μια ευλογία κι ένα δώρο Θεού, γιατί γυναίκα γίνεται μάνα κι αυτό είναι ένα μεγαλείο από μόνο του. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη ουσία για μια γυναίκα. Επίσης, σαφώς κι είναι δύσκολο γιατί πρέπει να διαχειρίζεται και να κρατά τις ισορροπίες σε πολλά πράγματα, ειδικά στη σημερινή εποχή, η γυναίκα δουλεύει, ασχολείται με πολλά, αντιμετωπίζει δυσκολίες και ταμπού", είπε η Αμαρυλλίς και συμπλήρωσε: "Κάποιες φορές, σε κάποιες δουλειές πιστεύουν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν 100% επαγγελματικά, υπάρχει ακόμα μια αίσθηση αδυναμίας ως προς το άτομό τους. Αν και γενικότερα θεωρώ ότι η γυναίκα έχει δύναμη και μπορεί να πετύχει κάποια πράγματα, να συνδυάσει και καριέρα και οικογένεια. Είναι πολύ ωραίο πράγμα να είσαι γυναίκα.".

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας της, η ίδια δήλωσε: "Στην επιτυχία δεν υπάρχει συνταγή, νομίζω ότι έχει να κάνει με το αν τα έχεις βρει και τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Όταν νιώσει η γυναίκα καλά με τον εαυτό της και τον αποδεχτεί και αποδεχτεί όσα γίνονται μέσα της, ανοίγονται και οι δρόμοι πιο εύκολα, ανταπεξέρχεσαι και προσπερνάς ευκολότερα τα εμπόδια",

Η ευχή της για τη γιορτή της γυναίκας: "Εύχομαι να είμαστε ο εαυτός μας πάνω από όλα, να στηρίζουμε τις επιλογές μας, να έχουμε πίστη σ' αυτά που θέλουμε, να μην απογοητευόμαστε, να ονειρευόμαστε, υγεία και υπομονή".

Μαρία Σολωμού



 "Δεν μπορώ να πω ότι οι γυναίκες υπερτερούν των αντρών. Άλλα προτερήματα έχει το ένα φύλο και άλλα το άλλο. Το μαγικό με τις γυναίκες είναι που μπορούν να βιώσουν τη μητρότητα. Η γυναίκα έχει αυτήν τη γνώση και τη δύναμη που την διαφοροποιεί από τους άντρες", είπε.

Για το μυστικό της επιτυχίας της, η ίδια με το ανατρεπτικό χιούμορ της δήλωσε: "Δεν έχω μυστικό επιτυχίας. μακάρι να είχα κάποια επιτυχία στη ζωή μου για να έχω μυστικό και να το μοιραστώ".

Όσο για τη γιορτή της γυναίκας ανέφερε πως είναι μια ευκαιρία να βγει η γυναίκα έξω με τις φίλες της και να κάνει χαβαλέ. "Είναι μια ευκαιρία να σου κάνουν δώρο λουλούδια", είπε.

Εύη Αδάμ



 "Το να είσαι γυναίκα είναι πάρα πολύ δύσκολο και πολύ ωραίο επίσης. Είναι δύσκολο, γιατί είναι πολλοί οι ρόλοι μας, πράγμα που δεν το βλέπουμε να συμβαίνει στο άλλο φύλο, με τόσους πολλούς ρόλους κι από την άλλη είναι πάρα πάρα πολύ ωραίο, γιατί εμείς είμαστε που απολαμβάνουμε την μητρότητα, τη γέννηση της ζωής και είμαστε ανώτερα όντα. Είναι ωραίο να είσαι ανώτερο ον".

Το μυστικό της επιτυχία της; "Η επιτυχία είναι μια σύμπνοια ικανότητας, timing και τύχης", ανέφερε και ευχήθηκε: "Εύχομαι στις γυναίκες καλή δύναμη, να είναι υπερήφανες γι' αυτά που καταφέρνουν".

Μαρία Κορινθίου



Είναι δυσκολο το να είσαι γυναίκα; "Το πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα το ορίζει κάθε μία ξεχωριστά. Το σίγουρο είναι ότι θεωρώ πως μια γυναίκα έχει πολύ περισσότερη δύναμη από έναν άντρα, πόσο μάλλον όταν βιώνει τη μητρότητα. Είμαστε πολύ δυνατές και μπορεί να μην το γνωρίζουμε κιόλας, έχουμε πολλές αντοχές. η μητέρα καθ' εαυτή έχει την ευθύνη στο 100% για την προστασία και την ανατροφή του παιδιού της. Το πιο όμορφο είναι ότι μόνο εκείνη ζει την μητρότητα", είπε η Μαρία Κορινθίου.

Το μυστικό της επιτυχίας της: "Επιτυχία για 'μένα είναι πάνω από όλα να υπάρχει ψυχική γαλήνη και ηρεμία στο οικογενειακό περιβάλλον και μετά να πραγματοποιεί ο καθένας τα ιδανικά για τον ίδιο όνειρά του, να μαθαίνει μέσα από τα λάθη, να πιστεύει στα θέλω της και να παλεύει γι' αυτά. Φτάνεις στην επιτυχία έχοντας πίστη και πάθος στα όνειρα και τα θέλω σου", δήλωσε και ευχήθηκε: "Σε κάθε γυναίκα αξίζει περισσότερες από μία μέρες για να την γιορτάζουν".

Αντιγόνη Δρακουλάκη



"Το να είσαι γυναίκα είναι σημαντικό γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείς άμεσα εκ των έσω", είπε η Αντιγόνη Δρακουλάκη και πρόσθεσε: "Για 'μένα το μυστικό της επιτυχίας οφείλεται στο ότι κάθε γυναίκα είναι μια πολαπλή προσωπικότητα".

Η ευχή της για τη γιορτή της γυναίκας: "Να είναι πάντα ευχαριστημένες και ικανοποιημένες με τον εαυτό τους!"

Ντορέττα Παπαδημητρίου



 "Είναι δύσκολο από την άποψη ότι οι γυναίκες καλούνται να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και υπάρχει και η απαίτηση να τα κάνουν όλα τέλεια. Αλλά είναι και όμορφο να είσαι γυναίκα και το λέω όχι επειδή είμαι, θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι μοναδικά πλάσματα σε όλα τα επίπεδα. Δεν συγκρίνονται με τους άντρες σε καμία περίπτωση. Ακόμα κι αυτή πολυπλοκότητα που έχουμε σαν γυναίκες σε όλα μας είναι μοναδική", δήλωσε.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; "Το να δίνεις τη ψυχή σου, την καρδιά σου και ν' αγαπάς πάρα πολύ ο,τιδήποτε με το οποίο καταπιάνεσαι, είτε αυτό είναι η δουλειά, είτε είναι τα παιδιά, είτε είναι οι φίλες και οι φίλοι σου, τα πάντα. Αυτό είναι επιτυχία", είπε και ευχήθηκε: "Εύχομαι να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να στέκονται στα πόδια τους και να μην αναλλώνονται σε γυναικείες ανασφάλειες, αντιζηλείες κι όλα αυτά, που αν τα έχουμε καλό είναι να τα έχουμε να τα αντιμετωπίζουμε μόνες μας, αλλά να μην τα αφήνουμε να γίνονται εμπόδιο στις σχέσεις μας".

Πηγή:www.tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: