Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Ποιο βερνίκι μου ταιριάζει;

http://www.agelioforos.gr/files/nails/resized/nails_425x.jpgΜάθε τα πάντα γύρω από το χρώμα που ταιριάζει στα νύχια σου!
Είμαι σίγουρη ότι κι εσύ έχει βρεθεί στην εξής θέση: έχεις ερωτευτεί το χρώμα που φοράει στα νύχια της η κολλητή σου αλλά όταν πας να τα βάψεις εσύ με την ίδια απόχρωση το αποτέλεσμα είναι σκέτη καταστροφή.

Και πάντα μα πάντα ρίχνεις το φταίξιμο είτε στο βερνίκι είτε στην αισθητικό που το έκανε. Η αλήθεια είναι όμως άλλη. Το βερνίκι που επέλεξες πολύ απλά δεν ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου.



Μόλις λοιπόν μάθεις ποιες αποχρώσεις κολακεύουν το δέρμα σου τόσο πιο αλάνθαστες και σούπερ θα είναι οι επιλογές σου. Γι’αυτό , ακολούθησε τα εξή βήματα:

Μελέτησε τον τόνο την επιδερμίδας σου
Ανεξάρτητα από το βερνίκι που θα διαλέξεις (ματ, μεταλλιζέ, παστέλ ή σκουρόχρωμο) αυτό που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ούτε η υφή του, ούτε τα χρήματα που έχεις ξοδέψει γι’αυτό, αλλά το χρώμα της επιδερμίδας σου.

Αν ο τόνος του δέρματος έχει μια πιο κίτρινη ή λαδί νότα τότε ταιριάζουν πιο μπεζ, πορτοκαλί, κοραλλί και σοκολατί χρώματα. Αν το δέρμα έχει πιο μπλε απόχρωση ιδανικά είναι τα βερνίκια σε ροζ, φούξια, βιολετί και μπλε νότες.

Test Drive
Αν δεν έχεις καταλήξει σε ποια κατηγορία ακριβώς ανήκεις κάνε το εξής τεστ. Πάρε από τη μια μεριά ένα έντονο κόκκινο βερνίκι (στο χρώμα της ντομάτας με έντονες κίτρινες νότες) και ένα κερασί κόκκινο βερνίκι (με μπλε τόνους). Μόλις φορέσεις και τα δυο βερνίκια θα καταλάβεις ποια ομάδα αποχρώσεων σε κολακεύουν περισσότερο.

Για έξτρα λάμψη
Αν θέλεις τα νύχια να δείχνου να πιο λαμπερά μην φοβηθείς τα περλέ βερνίκια. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα στραφταλιζέ που είχες συνηθίσει στα nineties. Είναι σαφώς πιο διακριτικά και χαρίζουν αυτή την λάμψη που δεν μπορεί να σου χαρίσει ούτε το πιο λαμπερό  top coat.

Ζήτα βοήθεια

Μια καλή μανικιουρίστ ξέρει από την πρώτη στιγμή που θα δει και τα νύχια σου αλλά και το δέρμα σου ποιο βερνίκι σου ταιριάζει περισσότερο. Γι’αυτό πριν καταλήξεις σε κάποια απόφαση καλό είναι να συμβουλευτείς και μια ειδικό που έχει σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία.

Μια δοκιμή θα σε πείσει
Πριν αποφασίσεις τι χρώμα θα βάψεις τα νύχια σου πειραματίσου. Δοκίμασε στα νύχια σου 2-3 αποχρώσεις, στις οποίες έχεις καταλήξει και στιγμιαία θα καταλάβεις ποιο είναι αυτό που έρχεται πιο κοντά στη διάθεση αλλά και τα θέλω σου.

Και μην μείνεις σε μια στρώση. Ζήτησε και δεύτερη για να έχεις καλύτερη εικόνα. Είναι κρίμα να φύγεις απογοητευμένη. Σκοπός είναι να κάνεις ένα μανικιούρ που θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε κάνει να θέλεις να δείξεις παντού τα νύχια σου… με την καλή έννοια.
www.stylewatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: