Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στο γραφείο;

Χριστούγεννα στο γραφείο;


Όπως οι περισσότερες από εμάς, είστε κι εσείς αναγκασμένη να δουλέψετε και την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά και της Πρωτοχρονιάς. Ακόμα όμως και σ’ έναν ψυχρό εργασιακό χώρο μπορούμε όλοι να... περάσουμε καλά!

Η αλήθεια είναι ότι τα Χριστούγεννα η διάθεσή μας αλλάζει. Τα φώτα, τα δώρα, οι στολισμένες βιτρίνες, η προσμονή του καινούργιου χρόνου που μας γεμίζει με ελπίδες δίνουν άλλη πνοή στη ζωή και τα όνειρά μας.
Γιατί, λοιπόν, να μη μεταφέρουμε τη διάθεση αυτή και στο χώρο της δουλειάς μας; Στο κάτω κάτω, αν αφαιρέσουμε τις ώρες του ύπνου, εκεί περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας!
Ειδικά για φέτος σάς προτείνουμε να:
Διακοσμήσετε το γραφείο σας με καλαίσθητες μπάλες, κάρτες και λαμπιόνια - όχι όμως πολύχρωμα, για να μην κουράζουν τα μάτια σας τις ώρες που εργάζεστε. Έτσι, τις επόμενες 15 μέρες θα ζείτε σε εορταστική ατμόσφαιρα, μέσα κι έξω από το σπίτι!

Στήσετε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, χωρίς να περιμένετε να την οργανώσει η επιχείρηση ή να χρειαστεί να μπείτε σε τρελά έξοδα. Απλά, συνεννοηθείτε με τους συναδέλφους σας για να ετοιμάσει καθένας από κάτι και κανονίστε τη μέρα και την ώρα, ζητώντας φυσικά την άδεια του προϊσταμένου σας
Συνεχίσετε τη γιορτή σ’ ένα μπαράκι ή ένα ταβερνάκι ή -ακόμα καλύτερα- να απολαύσετε όλοι μαζί ένα μουσικό σχήμα, κλείνοντας... πρώτο τραπέζι πίστα! Θα σας δοθεί έτσι η ευκαιρία να χαλαρώσετε και να ανταλλάξετε δώρα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς - είτε αγοράζοντας καθένας κάτι ουδέτερο είτε κανονίζοντας ποιος θα προσφέρει σε ποιον, βάζοντας τα ονόματά σας σε κληρωτίδα! Μπορείτε, μάλιστα, να συνεννοηθείτε ώστε η αξία κάθε δώρου να μην ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσό, για παράδειγμα των 5-10 €
Αγοράσετε ένα ξεχωριστό δώρο για το διευθυντή σας. Να αποφύγετε ωστόσο τα κλασικά καλάθια με λουλούδια ή ποτά και να προτιμήσετε ένα λεύκωμα, μια συλλεκτική κασετίνα με cd, ακόμα κι ένα εισιτήριο για κάποια θεατρική παράσταση ή χριστουγεννιάτικη γιορτή, ώστε να του δείξετε ότι πραγματικά τον σκεφτήκατε κι εκείνος να εκτιμήσει δεόντως την κίνησή σας!

Βοηθήσετε οικονομικά (αλλά διακριτικά) τα άτομα που υποαπασχολούνται ή αμείβονται με πολύ λίγα λεφτά. Αν κάθε συνάδελφος αφαιρέσει μόλις 5 € από το 13ο μισθό, θα δώσετε στον κλητήρα ή την κυρία που καθαρίζει το γραφείο σας μεγάλη χαρά!

Οργανώσετε, τέλος, μια μικρή γιορτή για τα παιδιά. Με γαριδάκια, τσιπς, αναψυκτικά, λευκές κόλλες από το φωτοτυπικό μηχάνημα, μαρκαδόρους και ένα μικρό βιβλίο-δώρο για καθένα από αυτά (που κάποιοι εκδοτικοί οίκοι μπορεί να σας προμηθεύουν δωρεάν). Έτσι θα λύσετε για λίγο το πρόβλημα των συναδέλφων σας που, αυτές τις μέρες, πιθανόν δεν έχουν πού να τα αφήσουν και, συγχρόνως, το γραφείο σας θα γεμίσει με γέλια και χαρά!

Ιδέες υπάρχουν αρκετές. Αρκεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει και να έχετε τη διάθεση να τις υλοποιήσετε όχι μόνο για να περάσετε καλά αλλά και για να αποκτήσετε πιο στενές, πιο ουσιαστικές σχέσεις με κάποιους ανθρώπους με τους οποίους -αναγκαστικά ή όχι- σας συνδέουν πολλά!                  

www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: